ABANG ?

Tadi tia tengok story 'Mari and the three puppies' . Tia tak berapa minat sangat bab anjing tu . Tia just minat bab abang and adik dia (pemilik Mari) . Dia orang tu budak kecil but dah pandai caring and loving . So sweet ! Abang dia (Ryoto) selalu lindungi adik dia (Aya) . Pastuh , tetiba ada gegaran kat tempat dia orang . So , Aya and atuk dia terperangkap dalam rumah tu . Ryoto pulak time tu tgh belaja . So , Mari (anjing) tu selamatkan even tgn dia berlumuran drh akibat menggali kubur , eh bukan lahh . Menggali tanah yg dipenuhi kaca ^^ . Then , time pihak berkuasa selamatkan dia orang semua dari gegaran bumi , Mari terpaksa ditinggalkan . Aya menangis and Ryoto pun memujuk Aya . Wahwah , best kan kan . Then , ada lagi satu babak sweet . Time nak cari Mari , kaki Aya berdarah . Ryoto tengok Aya berjalan menahan sakit . Ryoto menangis coz lihat adik dia sakit . Ryoto panggil Aya and dukung Aya . After that , Aya demam panas akbat hujan lebat . Ryoto panik . Dia cari rumah kosong , then dia bawa Aya berehat dalam tu . Sweet kan kan :D Disebabkan story yang menyayat hati tu , Tia nak sangat abang yang caring mcm Ryoto . Wahwah , but tia keluar dulu . Hadoii -.-' Mcm mnea nak abang sendiri nih . Huhuh :'( Sedihnya hati ! Takdir tak boleh merubah apa-2 . Betul cakap kak shida . 


 Aya , Ryoto and Mari menjadi pelakon utama . 
 Memberi Mari minum susu .
Mari dan anak-2 nya .


Tia ni dah macam jadi director je . Tatabahasa pun salah , ada hati nak jadi . Kalau salah tatabahasa tu , abaikan je lah ye . 

Dah Baca Ke ? Terharu tak ?! Tekan 'Follow' or 'Join This Site' ye . Trimas :D

2 comments:

  1. cite nie sweet giler kowt . nagis ak tngk . huhu .. sob sob ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe . Menyayat hati kan kan :'(

      Delete

Tiny Finger Point Hand With Heart